Ett populärt turistmål för barnfamiljer är Astrid Lindgrens värld. Det är en temapark med nära en halv miljon besökare varje år varav cirka 30 procent kommer från utlandet. Här kan du besöka Katthult, Junibacken, Villa Villekulla och flera andra miljöer ur Astrid Lindgrens böcker och filmer. Under försäsongen spelas dagligen 20 föreställningar och under högsäsongen spelas 30 föreställningar om dagen. Utöver all denna teater får du och dina barn möjlighet att själva bekanta er med de olika karaktärerna ur Astrid Lindgrens verk. Barnen kan leka och prata med Emil, Pippi och alla de andra. Det finns också gott om lekställen i parken. Du kan besöka Nils Karlsson Pysslings hus och få uppleva hur det är att vara liten som en pyssling, det finns en fantastisk inte nudda marken-bana och mycket mer.

På Astrid Lindgrens värld finns det så mycket att se och göra att en dag oftast inte räcker. Därför kan man välja mellan att köpa endags-, tvådagars-, och tredagarsbiljetter. Dessutom finns en boendeanläggning i nära anslutning till temaparken. Där finns husvagns- och tältplatser samt många stugor i olika storlekar och prisklasser.

Andra turistmål i Vimmerby med omnejd

Utöver temaparken finns det mycket annat att göra i trakten. Besök Astrid Lindgrens Näs och få en guidad tur i den världsberömda författarens barndomshem. 15 kilometer från Vimmerby ligger Pelarne, byn där Astrid Lindgrens föräldrar växte upp. Där kan du besöka Bullerbyn, eller Sevedstorp som det egentligen heter. Det var där Astrids far, Samuel August, växte upp, och det är också inspelningsplatsen för filmatiseringen av Alla vi barn i Bullerbyn från 1986–87. I Gibberyd, som ligger 25 kilometer från Vimmerby, kan du besöka Katthult, gården där exteriörerna till Emil-filmerna spelades in. I Mariannelund ligger Filmbyn där det finns en utställning med bland annat originalkostymer från Astrid Lindgren-filmer. Där finns en digital våning där du kan hoppa över ett digitalt helvetesgap och skapa egna små filmer.