Gotland

Det är många som önskar att lämna fastlandet och ta färjan över till Gotland. Vår vackra och säregna ö, där det finns härliga cykelvägar, mysiga långa sandstränder och raukfält. I Visby finns både trevliga hotell och Bed & Breakfast att övernatta på, trevliga restauranger som erbjuder underbar mat. Ta även en tur till grannön Fårö som är väldigt speciell att uppleva.

Treriksröset

Att åka allra högst upp i Sverige till Treriksröset är det många som vill. Här gränsar Sverige, Finland och Norge till varandra. Om du reser i Sverige är det inte lätt att ta dig hit upp. Detta eftersom det inte finns några bilvägar hela vägen upp. Smidigaste sättet är att resa över till Finland och köra till Kilpisjärvi. Därifrån kan du välja mellan att ta en 11 kilometers vandring genom Mallas nationalpark, eller välja en båttur över Kierakasvuopio och därefter vandra en kortare sträcka fram till Treriksröset.

Liseberg

Nu vill ju inte alla turister gå vandringleder eller enbart besöka städer. Vissa, och då särskilt barnfamiljer, kanske vill besöka en nöjespark och den största vi har i Sverige är Liseberg som ligger i Göteborg. Här finns mängder med trevliga och även en del läskiga åkattraktioner, restauranger och det bjuds även på underhållning.

Gröna Lund

Befinner du dig i Stockholm kan du besöka deras nöjespark, Gröna Lund. Parken är något mindre än Liseberg, men här finns också mängder av nöjesattraktioner och uppträdanden.

Österlen

Att ta en underbar biltur genom Österlen som ligger i Skåne och titta på den vackra naturen är ett måste för många. Österlen kallas för Sveriges Provence och finns på de flesta turisters tio-i-topp-lista. Här får du uppleva vingårdar där du kan provsmaka viner, eller äta god mat. Vill du sola och bada finns härliga stränder. Du kan också bara ta bilen eller motorcykeln och resa runt, stanna till där du vill. Det finns både trevliga hotell och mysiga, familjära Bed & Breakfast att övernatta på till rimliga priser.